Dia Mundial de l’Aigua

L’aigua és un bé comú però escàs. És el recurs natural més important per a tots els éssers vius de la Terra.

Malgrat que el nostre planeta es caracteritza per contenir una gran quantitat d’aigua, només el 3% és aigua dolça.

És per això que hem d’aprendre a estimar aquest recurs i a tractar-lo de la millor manera possible, des de la seva captació fins al seu retorn a la natura, realitzant-ne un consum responsable.

En fem molts usos de l’aigua (amb diferències segons zones geogràfiques), el majoritari en l’agricultura i la indústria, però també en fem un ús domèstic (aigua per beure i higiene), com a font d’energia (hidroelèctriques), com a via de comunicació (navegació en rius, mars i llacs), i en l’esport i l’oci!.

En els rius, al mar, a piscines i llacs, practiquem una gran quantitat d’esports: natació, waterpolo, vela, submarinisme, windsurf, piragüisme, esquí aquàtic, patinatge sobre gel, etc.

A més, passem part del nostre temps lliure gaudint de l’aigua a piscines o platges.

Com a Centre Esportiu donem gran importància als innumerables beneficis de la pràctica esportiva dins l’aigua. La millora de la capacitat aeròbica, el to muscular i l’equilibri en són un exemple. També ens ajuda a reduir l’estrès i a millorar el nostre estat d’ànim.

Al ser una activitat de baix impacte a nivell articular és apta per a tots els públics. Pot ser practicada per persones de totes les edats i de tots els nivells de preparació física, sent molt recomanable per a aquells que necessiten fer una rehabilitació, per a embarassades, infants, gent gran o persones amb mobilitat reduïda.

«L’aigua és font de vida i benestar! Celebrem el dia mundial de l’aigua!»